Over Mij

Harder, sneller, sterker, slanker en leniger: ik was altijd streng voor mezelf in de jaren dat ik aan kunstschaatsen deed.

Mijn naam is Elise Pollé en ik ben 28 jaar. Naast mijn parttime baan als docente Nederlands op een middelbare school geef ik in de avonduren met veel liefde verschillende soorten yoga.

Een momentje voor jezelf.

Sinds ik yoga beoefen merk ik aan mezelf dat ik beter in m’n vel zit, meer ontspannen door het leven ga en het eerder signaleer wanneer ik gestrest ben. In tegenstelling tot de periode dat ik aan kunstschaatsen deed, hoef ik niet meer streng naar mijn lichaam te kijken. Ik besloot dan ook een YinYoga-opleiding (100 uur, Yoga Alliance) te volgen bij YogaGarden in Amsterdam, omdat ik bij YinYoga het meest tot rust kwam en het beste in mijn lichaam kon keren. In eerste instantie volgde ik de opleiding puur en alleen voor mezelf, als verdieping en verrijking van mijn yoga practice. Ik kreeg de smaak te pakken: al snel volgde ik de opleiding VinyasaYoga (ook wel YangYoga of poweryoga, 200 uur), tevens bij YogaGarden.

Al snel kwamen dan ook verschillende yogalessen op mijn pad, zowel bij Yogaschool Etten-Leur als bij Enjoy Sports te Breda. Daarnaast besloot ik zelf een zaal te huren in het centrum van Breda, voor SwanYoga! Ik vind het geweldig om de yogi’s een stukje liefde, èchte aandacht en diepe ontspanning te kunnen bieden.
Op de yogamat kun je je immers even helemaal op jezelf richten, een momentje voor jezelf creëren. Jezelf accepteren hoe je bent, even heel mild zijn voor jezelf.

Te streng zijn voor jezelf

In heel onze maatschappij is een verhoogde (werk)druk merkbaar. We zijn vaak erg streng voor onszelf. We willen er goed uitzien, een druk sociaal leven erop nahouden, de best mogelijke invulling aan onze carrière geven en het hoogst haalbare salaris ontvangen. Dit kan veel stress met zich meebrengen. Tijdens mijn yogalessen hoop ik te bereiken dat je milder naar jezelf toe kunt zijn, door in je lichaam te keren –naar je lichaam te leren luisteren- en geheel tot ontspanning kunt komen.
- Mijn lessen YinYoga richten zich voornamelijk op het fit houden van jouw bindweefsel, een massage hoort daarbij -